Interview Oliver

Break-Out:Nooit les gehad?

Oliver:Niemand van ons heeft een muzikale opleiding gehad.Da's ook beter, anders kun je alleen maar saaie schema's spelen.Wij willen juist gekke dingen doen,improviseren en gekke solo's bedenken.Een muzikale opleiding verziekt je talent alleen maar.'

Break-Out:Dus Rammstein's eerste optreden was een waanzinnig succes?

Oliver:Eh,nou... Dat was 6 jaar geleden, In Leipzig. De muziek was wel okè maar wij waren niet om aan te zien. We waren zo ontzettend nerveus, dat we als stijve harken op dat podium stonden!'

Break-Out:Dat doen jullie nog steeds!

Oliver:Jawel, maar dat hoort bij de show. Bovendien is er nu veel meer om naar te kijken.We hebben allemaal attributen op het podium staan en we doen heel veel met vuurwerk.

Break-Out:Lekker link

Oliver:Nee hoor.Wat wij allemaal bedenken is misschien wel gevaarlijk,maar een professioneel bedrijf werkt onze idee en uit. Zij maken uiteindelijk de vuurwerkshow en zorgen voor de veiligheid.

Break-Out:De kuiven van jullie fans zijn dus veilig?

Oliver:Absoluut. Alles is gecheckt en bovendien hebben we onze show nog aangepast voor het Nederlandse publiek. Eigenlijk wilden we vuurwerk raketten over de hoofden van het publiek laten scheren, maar toen hoorden we dat jullie wat ongelukken met vuur hebben gehad...'

Break-Out:Je bedoelt de rampen in Enschede en Volendam?

Oliver:Precies,Daar hebben we rekening mee gehouden,Dus die raketten zijn geschrapt.Onze show is echt 100% veilig.

Break-Out:Altijd geweest?

Oliver:Eh, Het is wel eens misgegaan,Iemand hield op het podium een ijzeren schild vast wat vlam, vatte. Dat ding donderde op de eerste rij en verwondde een aantal mensen.We vonden het zo erg,Dat we bij die mensen in de ambulance zijn gestapt en meereden naar het ziekenhuis.Vonden ze te gek!

Break-Out:Hoe komt het dat jullie opeens zo razend populair zijn?

Oliver:Als we dàt toch eens wisten..Als er een recept bestond voor goeie muziek kon je er patent op nemen en er een handeltje in beginnen! Wij hebben gewoon geluk gehad.Misschien moet je ook niet hopen dat je doorbreekt.Dan gebeurt het vanzelf.

 

Break-Out:Maar vast niet iedereen verstaat jullie Duitse teksten.

Oliver:Geeft toch niet? Vroeger zong ik met Amerikaanse groepen mee zonder dat ik een hout van hun teksten snapte.Het gaat erom dat de sfeer goed is en dat je kunt meedeinen op de muziek.

Break-Out:Zonde! Doen jullie juist zo je best op de lyrics...

Oliver:Als je echt wilt weten waarover we het hebben,kun je daar zo achter komen.Kijk eens op internet,of ga met een woordenboek erbij onze teksten vertalen.

Break-Out:Klopt het dat alleen meiden backstage bij jullie mogen? Oliver:Eh , ja. Het is toch leuk als je na een optreden aangenaam gezelschap hebt?

Break-Out:Alsof mannen niet leuk zijn.

Oliver:Nou, laat ik het anders formuleren. Het is leuk als er na afloop vrouwen zijn met wie je een feestje kunt bouwen en eventueel een spannende nacht kunt doorbrengen.

Break-Out:Maar jullie zijn toch al aan de vrouw?

Oliver:Niet allemaal.Ik ben geen vrijgezel meer,dus ik verveel me wel eens als de rest weer met dames aan de rol gaat.

Break-Out:Waarom doen we dit interview eigenlijk in het Duits?

Oliver:Eh, Omdat mijn Engels niet zo goed is? Ik wil wel Nederlands leren,maar het lijkt me een moeilijke taal.Maar het ging toch goed zo? Ik ben blij dat de mensen hier Duits spreken.Met jullie kan ik nog praten.Als we in Frankrijk interviews doen, moet er altijd een tolk bijzitten. Da's pas ellendig!

 bron: http://www.rammsteinniccage.com/media/

De commentaren zijn gesloten.