SM-cd Rammstein verboden voor minderjarigen in Duitsland

Belga
dinsdag 10 november 2009 15:31:49

SM-cd Rammstein verboden voor minderjarigen in Duitsland

In Duitsland mag vanaf woensdag het laatste album van de Duitse rockband Rammstein niet meer aan minderjarigen worden verkocht vanwege een te openlijk sadomasochistisch lied, zo is bij de persattaché van de band vernomen.
alt text
Van de cd "Liebe ist für alle da" zijn al sinds de release midden oktober al meer dan 300.000 exemplaren verkocht. Maar het album mag niet meer in de winkelrekken liggen. Wie het kleinood wil kopen zal dit expliciet aan de verkoper moeten vragen en die moet kijken of de kandidaat-koper ouder is dan 18 jaar, aldus Andrea Hendorfer. Een en ander is het gevolg van een beslissing van bevoegde Duitse autoriteiten. De verkoop aan minderjarigen is verboden vanwege een sadomasochistische foto op de hoes en het lied "Ich tue dir weh" ("Ik doe je kwaad") waarvan de zeer expliciete tekst gewelddadige seks vergoelijkt. Rammstein zegt in de pers "verbijsterd" te zijn door de beslissing die volgens hen getuigt van een "kleinburgerlijke visie op kunst". (LEE)


Bron: http://entertainment.be.msn.com/showbizz/article.aspx?cp-documentid=150793612

Commentaren

  • Begin nu wel heel benieuwd naar de foto van Richard te worden, iemand enig idee waar die te vinden?

  • De hoes van de cd is gewoon prachtig!!
    Pure kunst en heel erg stijlvol gemaakt!
    Mensen zijn gewoon ontzettend kleinzierig en oppervlakkig! Rammstein is het einde en het concert in het sportpaleis vorige week had voor mij eeuwig mogen duren.... zucht....

De commentaren zijn gesloten.