• Gitarist Rammstein was Stasi te slim af

  Richard Kruspe (42), stichtend lid en leadgitarist bij de Duitse band Rammstein, stond in 1989 hoog op het verlanglijstje van de Stasi, de geheime politie in Oost-Duitsland. "Maar ik kon ze om de tuin leiden", vertelt Kruspe.
   
  Behalve muziek maakte Kruspe indertijd ook sieraden. "Dat hadden ze via een geheim agent ontdekt en ze zetten mij vervolgens onder druk, omdat ik daarvoor geen belasting betaalde noch een opleiding tot vakwerker had gevolgd. De Stasi stelden me voor de keuze: ofwel officieus medewerker worden ofwel de nor ingaan."
   
  Hij kreeg een week bedenktijd. Hoewel hij er met niemand over mocht praten, vertelde hij het voorval aan al zijn vrienden. "Bedoeling was dat ze zouden denken: die babbelt te veel en is onbruikbaar. Na een week hebben ze me ook daadwerkelijk met rust gelaten." (dpa/bdr)

  30/10/09 13u21


 • Rammstein singneersessie en live foto's

  Dit alles heb ik op LIFAD op Facebook gevonden, enjoy:

  autograph

  autograph1

  autograph2

  autograph3

  autograph4

  autograph5

  autograph6

  autograph7

  autograph8

   

  live1

  live2

  live3

  live4

  live6

  live7

  live8

  live9

  live10

  live11

  live12

  live13

  live14

  live15

  live 5

  live 16

  live 17

 • SM-cd Rammstein verboden voor minderjarigen in Duitsland

  Belga
  dinsdag 10 november 2009 15:31:49

  SM-cd Rammstein verboden voor minderjarigen in Duitsland

  In Duitsland mag vanaf woensdag het laatste album van de Duitse rockband Rammstein niet meer aan minderjarigen worden verkocht vanwege een te openlijk sadomasochistisch lied, zo is bij de persattaché van de band vernomen.
  alt text
  Van de cd "Liebe ist für alle da" zijn al sinds de release midden oktober al meer dan 300.000 exemplaren verkocht. Maar het album mag niet meer in de winkelrekken liggen. Wie het kleinood wil kopen zal dit expliciet aan de verkoper moeten vragen en die moet kijken of de kandidaat-koper ouder is dan 18 jaar, aldus Andrea Hendorfer. Een en ander is het gevolg van een beslissing van bevoegde Duitse autoriteiten. De verkoop aan minderjarigen is verboden vanwege een sadomasochistische foto op de hoes en het lied "Ich tue dir weh" ("Ik doe je kwaad") waarvan de zeer expliciete tekst gewelddadige seks vergoelijkt. Rammstein zegt in de pers "verbijsterd" te zijn door de beslissing die volgens hen getuigt van een "kleinburgerlijke visie op kunst". (LEE)


  Bron: http://entertainment.be.msn.com/showbizz/article.aspx?cp-documentid=150793612

 • Du Hast @ Berlin rehearsal

  Voor zij die niet kunnen wachten, hier is een filmpje van een rehearsal:

 • Rammstein Reportage

  Dit moet je zeker eens zien, of lezen.

  Gewoon op de foto klikken...

  l_ece56b8096784a308897504b314c137c